Tuinenfestival Veghels Buiten – Artiesten

Jazzkids

Tien getalenteerde leerlingen van Phoenixcultuur in de leeftijd van 9 tot 15 improviseren op bekende jazz-, pop- en klassieke nummers. Ze spelen viool, cello, saxofoons, trompet, klarinet, toetsen, drum en gitaar, onder leiding van bandcoach Jo Hennen.

Bekijk website

TrenTs

Een groep enthousiaste amateur muzikanten die hun hobby, muziek maken, dusdanig serieus nemen dat er met hard werken en repeteren een mooie eigen sound is ontstaan. Zij hebben een verrassende en gevarieerde bezetting (gitaren, maar ook koperwerk), waardoor zij uit alle genres bekende topsongs kunnen selecteren en een uitgebreid repertoire hebben. De zanger en zangeres worden regelmatig meerstemmig aangevuld, waardoor ook close harmony songs zijn te beluisteren. De groep biedt een sterk wisselend programma: Golden Oldies, Top 40, Nederlandstalig, blues en Rock en Roll, maar ook feestmuziek staan in hun repertoire.

Typies Dries

Veelzijdige zanger, entertainer en toneelspeler. Naast en bij het zingen speelt hij ook typetjes. Zoals vieze man, homofiele fotograaf, nerd, zingende kerstboom en nog veel meer. Dankzij zijn zang- en acteertalent kreeg hij hoofdrollen in musicals, operettes, opera’s en revues. Ook trad hij jarenlang op in dinnershows in het zuiden des lands. Tegenwoordig veel op feesten, partijen en festivals. Een zanger met een hoog en zuiver bereik, die niets liever doet dan zijn publiek een fijne voorstelling bezorgen. Je kan bovendien verzoeknummers aanvragen! Kies uit 450 nummers variërend van pop en musical tot operette en opera, zowel in het Nederlands, Engels, Duits, Spaans als Italiaans.

Bekijk website

Ambiancekoor

Een gezellig gemengd koor met zo’n vijftig leden. Zij zingen Nederlands-, Duits- en Engelstalige liederen, variërend van levenslied tot licht klassiek. Diverse liederen ook meerstemmig. Met grote regelmaat verzorgt het Ambiancekoor optredens in o.a. verzorgingshuizen, tijdens korendagen, bij jubilea of andere gelegenheden. Met veel enthousiasme en plezier bezorgen ze mensen een gezellige en ontspannen middag of avond. Onder leiding van dirigent Jacques Tichelaar.

Bekijk website

Mister Poehaa

Zal ik uw schoenen poetsen? Is alles naar wens? Een luchtje gewenst? Smerig? Haren in je oren?” Mister Poehaa alias René Hildesheim schoont je als publiek helemaal op! Alles wat hij aanraakt verandert in circustheater. Een bezem wordt een vliegende viool, stofdoeken vliegen als veertjes, zeepbellen, alles wordt “kliko schoon”. Met alleen zijn kliko’s vol schoonmaakspullen en zijn mimiek treedt hij het publiek tegemoet. René heeft daarvoor geen woorden nodig. In het contact met het publiek en het betrekken van zowel kinderen als volwassenen bij zijn optreden ligt zijn kracht.

Bekijk website

Hear-it

De band Hear-It is een jonge Veghelse band bestaande uit Lieke, Simone, Celine, Dennis, Ruud en Judith. Met nummers als Ex’s & Oh’s, Don’t stop me now en It’s my life maken ze er altijd een groot feest van! Ze zijn heel blij dat ze dit jaar weer op het Tuinenfestival mogen spelen!

Bekijk website

A-meezingkoor

Een gezellig meezing koor uit Schijndel met een dertigtal leden van alle leeftijden. Zij zingen hits van toen en nu. Van de Beatles tot aan Andre Hazes jr. Stuk voor stuk echt bekende meezingers. Het A-meezingkoor wordt begeleid door piano en accordeon. Dit alles onder leiding van dirigente Margré van Gestel. Kom genieten en zing gerust met ze mee!

Brickyard

Brickyard is een enthousiaste band, ontstaan in 2005. Het repertoire? Stevige rock- en bluesrockcovers van o.a. Popa Chubby, Queen, Gary Moore, Rory Gallagher, Melissa Etheridge en vele andere klassiekers worden met passie en de stevige sound die Brickyard eigen is neergezet! De zangeressen zijn ware performers, die de songs met heel veel power uitdragen. Samen met de mannen klinkt rock zoals rock hoort te klinken en is sprake van een uitstekende match. En zo wordt elk optreden opnieuw een feest, een happening! Brickyard heeft ook een aantal cd’s gemaakt met eigen bluesrock songs.

Bekijk website

Djembégroep Sabar

Djembégroep Sabar brengt een breed repertoire van Afrikaanse muziek. De groep speelt traditionele West-Afrikaanse ritmes, maar schrikt niet terug voor uitstapjes naar andere Afrikaanse landen, modernere nummers en zang. Stilstaan is geen optie: wie de aanstekelijke ritmes van Sabar hoort, kan haast niet anders dan meedansen, meetrommelen of meezingen!

Bekijk website

BLAFTAND

Een sextet musicerende heren die de ‘uiterste houdbaarheidsdatum’ al geruime tijd gepasseerd zijn, maar ‘desalniettemin-en-evenwel-nochtans’ kans zien om hun gepassioneerde gevoel voor muziek om te zetten in een ‘dansbare-voetjes-van-de-vloer-groovende-set’ met nummers van onder meer: Canned Heat, Stevie Ray Vaughan, The Red Devils, Eric Clapton en Lester Butler. BLAFTAND speelt in de volgende bezetting: Berry Ronde: bleusharp, Rob Vrolijk: vocals en performance, Bart Klaassen: drums, Peer van Dommelen: bass, Edwin van de Venn: keyboards en Dre Gevers: guitar.

Bekijk Facebookpagina

Jeroen van de Crommert

Jeroen gaat gedichten voordragen van verschillende dichters en liedjes zingen uit het repertoire van ‘Zingen voor je leven’, een landelijke stichting waar mensen zingen die een relatie met kanker hebben. Dit vanuit het idee dat zingen de kwaliteit van je leven verbetert en mogelijk zelfs verlengt. Het zijn eenvoudige liedjes waar het plezier en de beleving belangrijker zijn dan een perfecte uitvoering. Ook Jeroens kleinkinderen Brechtje (11 jaar) en Aukje (7 jaar) de Visser zullen samen een lied zingen. Zij hebben vorig jaar de eerste prijs gewonnen bij ‘de Voice van het Bouwdorp’. Jeroen is zeer veelzijdig en speelt o.a. ook in de djembégroep Sabar.

Bekijk website

Marko Poucki

Gevoelige, vertellende liedjes met een snufje Ramses Shaffy een een beetje Stef Bos. Maar vooral met een eigen geluid en verhaal. Dat is wat deze liedjesschrijver en zanger laat horen. Zijn muziek laat zich vangen ergens tussen luisterlied en Nederpop. Tijdens het tuinenfestival zingt hij veel eigen liedjes over liefde, dromen, vergankelijkheid en de waan van de dag. Maar ook hits van zijn helden, waaronder Frank Boeijen, Ramses Shaffy, Billy Joel en Elton John.

Bekijk website

SmesH

Een blaasband uit Lieshout met een repertoire van gevarieerde popmuziek. De groep uit twintig enthousiaste muzikanten, die speelplezier en gezelligheid hoog in het vaandel hebben. Stabiele basis vormt de ritmesectie, met grote trom en rijdend drumstel. De ervaren blazerssectie bestaat uit trompetten, schuiftrombones, saxofoons, baritons en sousafoons. De muzikale arrangementen zijn gemaakt door eigen leden, toegespitst op deze bezetting. En dat heeft geleid tot een repertoire waarin de hardrock van AC/DC prima samengaat met een Duitse schlager en een nederpop-klassieker van Borsato.

Bekijk website

Leerlingen Beat It

Beat it Muziekeducatie geeft wekelijks muzieklessen aan leerlingen op o.a. gitaar, zang, slagwerk, accordeon en keyboard. Daarnaast zijn zij met 34 muziekverenigingen één van de grootste harmonie- en fanfareopleiders in Zuid-Nederland. Bij het Tuinenfestival Veghels Buiten zijn ze aanwezig met een aantal leerlingen. Deze jonge muzikanten zullen tijdens het festival laten horen wat ze al geleerd hebben. Zij worden begeleid door 2 docenten van Beat It. Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren en te genieten van deze jonge talenten.

Bekijk website

The Old Stars

The Old Stars maken accordeonmuziek met zang, gitaar en slagwerk. Ze spelen muziek van vroeger. Lekker in het gehoor liggende en bij velen bekende nummers. De groep bestaat uit Jan van Grinsven, accordeon en zang, Jan van de Ven, accordeon, Annie van Lieshout, gitaar en Gerard van Boekel, slagwerk en zang.

Popkoor Transparant

Een gezellig popkoor met ongeveer 80 leden uit de regio Schijndel/Veghel/’s-Hertogenbosch, maar ook van verder weg, die wekelijks met elkaar popmuziek zingen. Het repertoire varieert van Queen, Michael Jackson en Supertramp tot Snow Patrol, Ed Sheeran en Bruno Mars. Van vrolijke uptempo-nummers tot gevoelige ballads, hits uit heden en verleden, meestal vier- tot zesstemmig gezongen.
Popkoor Transparant is opgericht in maart 2000 en staat sinds augustus 2018 onder muzikale leiding van dirigent Maartje van de Loo. Zo’n 8 à 10 keer per jaar treedt Popkoor Transparant op, bij allerlei gelegenheden in de verre omtrek. Zie hiervoor de agenda op hun website.

Bekijk website

OnverMEIDENlijk

OnverMEIDENlijk is een damesorkest uit Veghel. De 25 dames repeteren iedere dinsdagmiddag onder leiding van Marc van Kessel. Het orkest bestaat al ruim 16 jaar. Ze treden 3 à 4 keer per jaar op en zijn een verrassend orkest, dat je zeker eens gehoord moet hebben!

Bekijk Facebookpagina

Spirit

Zanggroep Spirit uit Mariaheide bestaat uit een groep enthousiaste meiden, die elke maandag bij elkaar komen om te repeteren. Ontstaan uit het jeugd- en jongerenkoor ‘Joy & Spirit’, dat de gezinsvieringen in de kerk van Mariaheide muzikaal ondersteunde. Inmiddels uitgegroeid tot een zanggroep met een zeer gevarieerd repertoire van bekende en minder bekende popliedjes. Ze waren onlangs nog te beluisteren in openluchttheater de Kersouwe, tijdens Muzikaal Uden en hebben voorheen ook op het podium van Sing Swing Mariaheide, Ravenstein bij kaarslicht, Bosch winterparadijs en zelfs Paradiso gestaan. Ze worden begeleid door de altijd enthousiaste Maria van Asseldonk op haar akoestische gitaar.

Bekijk Facebookpagina

Pythogorcas

Cas Slootweg alias Pythagorcas speelt al sinds zijn zesde gitaar. Tegenwoordig zingt hij daar ook bij en de laatste tijd schrijft hij bovendien zijn eigen songs. Zijn voorbeelden zijn grote blues helden als Jimi Hendrix en Eric Clapton, Maar ook veel hedendaagse singer-songwriters en onbekende Engelse bandjes inspireren hem. Kortom, hij speelt van alles wat, al gaat zijn eigen muziek vaak de rustige kant op.

Ingrid van Doorn

Als kind schreef Ingrid al regelmatig gedichten. Later werd dat serieuzer. Haar dichtvorm is altijd een couplet van vier regels, waarbij de tweede zin en de vierde zin met elkaar rijmen. Haar mooiste gedichten zijn uitgegeven in een dichtbundel. Daarin staan verschillende gedichten waarin ze haar ei kwijt kon. Want dat is wat papier voor Ingrid doet. Tijdens het Tuinenfestival draagt ze voor uit eigen werk.

Maestro en Co.

Erik Pullens en Hans van Buul maken mooie muziek die uitnodigt tot luisteren en meezingen. Erik is een conservatorium geschoold gitarist/zanger enHans een gepassioneerd accordeonist en verteller van kleine verhaaltjes tussendoor. Het duo brengt muziek ten gehore uit de tijdsperiode van pakweg 1945 tot 1978. ‘Gouwe ouwe’ van onder meer Toon Hermans, Wim Sonneveld, Ramses Shaffy, Robert Long, Jaques Brel, Guus Meeuwis, Vader Abraham en de Beatles.

Bekijk Facebookpagina

Muziekgroep Imémato

Een enthousiast koor met combo uit Boekel, bestaande uit ruim 60 zangers, zangeressen en muzikanten onder de deskundige leiding van dirigente Stèphanie Bongers-van Werkhoven. Muziekgroep Imémato timmert al bijna 50 jaar aan de muzikale weg en heeft zich ontwikkeld tot een eigentijds koor, met een breed repertoire van vooral populaire muziek. Muziek maken voor publiek is wat Muziekgroep Imémato het liefste doet. Jaarlijks treden zij meerdere keren op, o.a. tijdens het Boekelse muziekspektakel The Sense of Harmony, waar zij voor de vierde achtereenvolgende keer de eervolle rol als promkoor mochten vervullen.

Variozo/Ôk Moi

Variozo is een gedreven muzikaal ensemble, dat lekker in het gehoor liggende muziek speelt. Ze spelen regelmatig in buurthuizen, bij verenigingen, op pleinen et cetera en hebben een heel gevarieerd repertoire, vandaar de naam Variozo. Tijdens het Tuinenfestival treden ze samen op met het dweilorkest Ôk Moi, een formatie van 8 personen waar behoorlijk veel geluid uit komt!

Bekijk website

Koelcell

Twee akoestische gitaren, een contrabas, een dijk van een stem en allerlei percussie instrumenten waar ze zelf de naam ook niet van kunnen uitspreken. Dat is Koelcell. Met dat recept, een beetje fantasie, creativiteit en veel plezier weten ze iedere keer weer het publiek te verrassen. Herkenbare muziek, van Shocking Blue uit de jaren ’60 tot akoestische versies van DJ Armin van Buuren uit het nu. Fijne “lazy” uitvoeringen om heerlijk van te genieten, met een geluidsniveau dat een goed gesprek nog toelaat.

Bekijk website

Suydt

Klassiek koor bestaande uit 9 zangers en zangeressen met een veelzijdig repertoire. Zo is het koor op dit moment bezig met Taaveti Laul nr. 22 van Cyrillus Kreek, Ubi Caritas van Ola Gjeilo en Beati Quorum Via van C.V. Stanford. Maar ook nummers als Ave Regina Coelorum van Lassus, Weep o mine eyes van John Bennet en Ave Verum Corpus van William Byrd worden regelmatig gezongen. Koor en dirigent Ad de Vries zijn altijd op zoek naar perfectie in samenzang en muzikaliteit en niet onbelangrijk: het vertellen van het verhaal.

Sonor

Deze band speelt veel bekende nummers, vooral heel veel nummers uit de jaren ’70. Een feest van herkenning dus voor veel mensen. Bijzonder is dat het nummers zijn die je bij andere bands niet zo vaak hoort. Ze zijn met 4 man: 2 gitaristen, een drummer en een bassist. En onder hen zijn ook nog eens 3 zangers.