Groengebied

Recreëren, spelen en ontspannen in Veghels Buiten

In Veghels Buiten woon je midden in het groen. Tussen de verschillende buurtschappen zijn veel groene ruimtes, die samen het Buiten van Veghels Buiten vormen. In deze groene ruimtes zijn allerlei recreatieve en speelvoorzieningen. Zoals een trimparcours, trapveldje, speeltoestellen, rabattenbos, vijvers, wandel- en fietspaden, picknickbanken, boomgaarden en nog veel meer.

Ruimte voor ontmoeting
Naast alle voorzieningen worden er ook ontmoetingsplekken gemaakt in het groengebied. Recreatieve plekken waar je op een ontspannen manier andere bewoners kunt ontmoeten. Zoals speelplekken, picknickplekken, het openluchttheater De Groene Ontmoeting en kunstwerk De IJkplaats. Ook komen er op allerlei plaatsen bankjes. Om even uit te rusten, een praatje te maken of uit te kijken over het groene landschap.

Niet alleen voor bewoners
Natuurlijk worden alle voorzieningen in eerste instantie aangelegd voor de bewoners van Veghels Buiten. Maar ze niet alleen bedoeld voor hen. Dus woon je niet in Veghels Buiten, trek dan gerust je wandel- of hardloopschoenen aan en wandel het Rondje Veghels Buiten of kom trimmen op het trimparcours. Of bezoek de Beeldentuin, de Groene Ontmoeting of de Wiglo en de uilenpalen. Of pak de fiets en ga picknicken in de notenboomgaard… Keuze genoeg!

Veel groen
In Veghels Buiten woon je midden in het groen. Dat is heerlijk om van te genieten maar het groen heeft daarnaast een belangrijke functie voor de opvang van regenwater. Alle regen in Veghels Buiten wordt in het gebied zelf opgevangen en zo lang mogelijk vastgehouden. Daarvoor liggen er greppels en sloten rondom alle buurtschappen, zijn enkele grotere waterbergingen aangelegd en is er een heus rabattenbos, zoals we dat van vroeger kennen.

Kaartfolder
Alle voorzieningen zijn overzichtelijk weergegeven op een mooie kaart, met toelichtende teksten en foto’s. De kaartfolder is gratis verkrijgbaar bij het gemeentehuis en het Uitpunt. Je kunt hem ook hier downloaden.

Download de kaartfolder