Speelplekken

Klimmen, klauteren en ravotten

In Veghels Buiten is van nature al volop ruimte voor kinderen om nog echt buiten te spelen. Zoals bomen klimmen, hutten bouwen, slootje springen, kikkervisjes vangen en gewoon ravotten in de natuur. Maar er zijn en komen ook speelplekken met speeltoestellen.

De speelplekken liggen onder meer tussen de buurtschappen Jorishoeve, Lambertshoeve en Hubertshoeve, tussen de buurtschappen Evertshoeve, Wilbertshoeve en Sandershoeve en bij buurtschap Teresiahoeve. Ook in de buurtschappen De Kloostertuinen en Het Gehucht komen speelvoorzieningen.

Natuurlijk buiten spelen

De speeltoestellen zijn allemaal van natuurlijke materialen gemaakt, zoals hout, steen, touw en takken. Dat past bij het groene karakter van Veghels Buiten. Er komen onder meer schommels, wipwappen, balanceerbalken, klimbomen, stapstenen, een zogenaamde Wiglo (een hut van wilgentakken) én een avonturenroute. Ook worden er trapveldjes aangelegd. Aan elke leeftijd is gedacht: van 0 tot 15 jaar, er is altijd wat te doen.

Vlindertuin met speelplek

In buurtschap De Kloostertuinen is een bijzondere tuin aangelegd aan de Bloemenakker: een vlindertuin. In deze vlindertuin staan allemaal bomen en struiken die vlinders aantrekken. Zoals sierappel, esdoorn, salvia, geranium, rode zonnehoed en Sint-Janskruid. En uiteraard vlinderstruiken. Dwars door de vlindertuin loopt een wandelpad en er staat een Wiglo, waar kinderen in kunnen spelen.