Brabantse aardappelsoep

Bereiding

Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes.

Schraap de wortel en snijd deze in plakjes.

Maak de preien schoon en snijd deze in ringen.

Maak dan de knolselderij schoon en snijd deze in blokjes.

Breng alles in het water aan de kook en laat ca. 30 minuten doorkoken.

Wrijf daarna alles door een zeef en doe de puree terug in het kookvocht.

Breng de melk met de boter aan de kook en roer dat door de soep.

Laat nog eens 15 min. doorkoken.

Maak de soep af op smaak met de kruiden; roer er tenslotte het losgeklopte ei en de fijngehakte peterselie door.

 

U heeft nodig:

6 grote aardappelen
1 winterwortel
2 preien
1 knolselderij
1,5 liter water
5 dl melk
25 gram boter
zout, peper
nootmuskaat
1 ei
half bosje peterselie