De Kunstenaars

Doornroosje
Sinds 1990 werken Elsbeth Doorenbos en Hélène Rosenmöller onder de naam Doornroosje samen. De aanleiding vormde een gesprek over vergankelijkheid, herinnering en tijd. Vriendschap en diverse gerealiseerde projecten kwamen er uit voort. Voor Veghels Buiten creëerden Doorenbos en Rosenmöller ‘Huis’.

www.helenerosenmoller.nl

Frank Havermans
Het werk van Havermans – winnaar van de Hout Architectuurprijs 2006 – kenmerkt zich door ingewikkelde ruimtelijke structuren. Hier exposeert hij KAPKAR/GBT-3S. Zoals bij Havermans hoort, bouwde hij het van relatief goedkope materialen. Met eenvoudige gereedschappen en zónder inmenging van aannemers of technici.

www.frankhavermans.nl

Andreas Hetfeld
Hetfelds bijdrage aan deze tentoonstelling – De Groene Ontmoeting – leverde hem een nieuwe onderscheiding op: de publieksprijs van de gemeente Veghel. Het is de vierde award van deze internationaal exposerende, multidisciplinaire kunstenaar. Zijn oeuvre bestaat uit grote objecten in de openbare ruimte, installaties, sculpturen, tekeningen en schilderijen.

www.hetfeld.nl

Florentijn Hofman
Hofmans werk kenmerkt zich vaak door een sterk, speels karakter en gigantische afmetingen. Zijn werk is groot van formaat en impact. Hij exposeerde inmiddels in bijna elk Europees land en ook in Japan, Senegal en Brazilië was werk van hem te zien. Voor Veghels Buiten maakte hij Varken Jonglerend met Aardbeien: kortweg Aarbeivarken.

www.florentijnhofman.nl

Simon Kentgens
Eerder maakte hij landkunstwerken voor Euro Land Art in Best (2007) en in Oss (2008); in 2009 exposeerde hij nog in China; nu is werk van hem hier te zien. Karakteristiek voor al zijn locatiegebonden werk, stelt hij ook met De Spiegel alledaagse zaken in een totaal ander licht. Daardoor trakteert Kentgens de kijker op een bijzonder beeld én een andere beleving.

www.simonkentgens.com

Hans van Lunteren
De IJkplaats is een werk dat Van Lunteren typeert: duidelijke structuren, consequente maatvoering en sober kleur- en materiaalgebruik. Hij laat zich inspireren door gewijde bouwwerken uit het verleden en grijpt terug op de symbolische waarden van de meetkunde. Al zijn werk nodigt uit tot inkeer en overdenking.

www.hansvanlunteren.nl

Hester Pilz
Hester Pilz, maakster van ‘Hier begin ik…’ zoekt altijd contact met basale dingen. In al haar werk, keramische beelden en landkunstwerken, is het centrale thema de verbondenheid met de grond waarop je leeft. De poëzie achter alledaagse dingen weet Pilz met haar werk voel- en zichtbaar te maken.

www.hesterpilz.nl

Rob Plattel
Natuurlijke materialen met een uitgesproken karakter verwerkt Plattel tot indrukwekkende kunstwerken. Puur en authentiek. Doorgaans gebruikt hij takken, bloemen, planten, stenen, zaden, bladeren en verweerd drijfhout. Voor zijn hier te bewonderen Voortdurend Land gebruikte hij óók… wensen en theedoeken.

www.naturalart.nl

Tjep
Tjep is de naam van het ontwerpbureau van Frank Tjepkema, wiens werk zich kenmerkt door de combinatie van functionaliteit, esthetiek en een sterk concept. Diverse 3D-projecten staan op zijn naam. Variërend van een tiara voor Maxima tot een winkel voor Heineken en ‘Van goot tot nok’ voor Veghels Buiten.

www.tjep.com

Ralf Witthaus
Voor de zowel in Duitsland als in Nederland veelvuldig exposerende Witthaus, is de buitenruimte één groot atelier. Met zijn grasmaaiertekeningen wekt hij verbazing en genereert hij verwondering, bewondering en meer betrokkenheid bij het nu. Wie zijn Kunstweg in Veghels Buiten bewandelt snapt dat.

e-mail: ralfwitthaus@gmx.de

<<vorige pagina