Kavels en huizen

In Veghels Buiten zijn bouwkavels te koop om zelf je ideale huis te (laten) bouwen én er zijn huizen te koop en te huur, die je ook vaak helemaal aan jouw wensen kan aanpassen. Er is voor elk wat wils.

Bouwkavels
De gemeente Meierijstad biedt via deze website bouwkavels in Veghels Buiten aan. Daar kun jij zelf een passend droomhuis bouwen, zoals jij dat wilt. Via een interactieve plattegrond vind je een recent overzicht van vrije kavels. Daar zie je in één oogopslag waar alle kavels liggen en welke nog beschikbaar zijn. Heb je belangstelling voor een kavel? Neem dan contact op met het Verkoopteam van Veghels Buiten.

Meerdere aanbieders
Naast de gemeente Meierijstad zijn er ook particulieren en ontwikkelaars die bouwkavels in Veghels Buiten aanbieden. Vaak zijn hier makelaars bij betrokken. Die kavels staan niet op deze website. De gemeente heeft in de verkoop daarvan geen rol.

Mogelijk verschillende verkoopvoorwaarden
De prijzen en voorwaarden die de gemeente Meierijstad hanteert bij de verkoop van de kavels staan vast en zijn beschreven in onder meer de kavelpaspoorten en de Bouwwijzer Veghels Buiten. In de bouwwijzer is ook aangegeven aan welke wetten, regels en andere voorwaarden je moet voldoen bij de bouw van een huis. Handig om vooraf te weten!
Gebleken is dat de particuliere aanbieders soms andere verkoopvoorwaarden hanteren. Let hier op voordat je een verkoopovereenkomst met een particulier sluit. Uiteraard zijn ook zij gebonden aan de stedenbouwkundige uitgangspunten en overige regels die gelden in Veghels Buiten.

Controleer het bestemmingsplan
Er zijn de laatste tijd partijen die in Veghels Buiten agrarische grond te koop aanbieden, waarbij de suggestie wordt  gewekt dat op die grond in de nabije toekomst woningen gebouwd zouden mogen worden. Dat is zeker niet in alle gevallen juist! In de bestemmingsplannen voor Veghels Buiten (Oude Ontginning, Erpseweg Zuid) is precies terug te vinden waar gebouwd mag worden. Wij adviseren je dan ook dringend om dit altijd van tevoren te controleren.

Koop- en huurwoningen
Natuurlijk kun je in Veghels Buiten ook een kant en klare woning kopen of huren. In verschillende buurtschappen bouwen ontwikkelaars mooie en betaalbare huizen. Naast koopwoningen  worden er ook huurwoningen  gerealiseerd. Het aanbod varieert in de tijd en is zeker de moeite waard.