12. Recreatie en spelen

1. Welke recreatieve voorzieningen komen er in Veghels Buiten?

In de Groene Mal van Veghels Buiten worden veel recreatieve voorzieningen aangelegd. Voorbeelden daarvan zijn onder andere een wandel- en fietspaden, een trimparcours, trapveldjes, speeltoestellen, een rabattenbos, vijvers, picknickbanken, boomgaarden en  kunst op diverse locaties.

In deze brochure vind je daarover meer informatie.

2. Waar zijn er speelmogelijkheden in Veghels Buiten?

Het groene buitengebied van Veghels Buiten biedt een breed aanbod aan mogelijkheden om te spelen en de natuur te ontdekken. Voor iedere leeftijdsgroep is er wel iets te vinden. Op een aantal centrale plaatsen tussen of in de woonbuurtschappen worden speelplekken aangelegd. Zo ligt in het buurtschap De Kloostertuinen een Vlindertuin, komt tussen de erven Hubertshoeve, Jorishoeve en Lambertshoeve een speelplek met het thema ‘Het Moeras’ en tussen de erven Wilbertshoeve, Sandershoeve en Evertshoeve een speelplek met het thema ’De Boerderij’.

Alle speelplekken zijn terug te vinden in deze brochure.

3. Kan ik ook sporten in Veghels Buiten?

Jazeker, dat kan. Naast de diverse wandel- en fietspaden is in het gebied ten zuiden van de Erpseweg een trimparcours aangelegd. Langs het parcours is op 7 plekken een trimtoestel aanwezig met uitleg over het gebruik. Daarnaast kun je natuurlijk zelf gaan hardlopen of wandelen in het gebied of het aangrenzende prachtige Aa-dal.

Ook is aan de Beukelaarstraat een paardensportvereniging aanwezig. Als je van paardrijden houdt, kun je Paardensportvereniging Sint-Lambertus benaderen om lid te worden. Houd je van tuinieren en heb je zelf onvoldoende ruimte, dan kun je lid worden van de volkstuinenvereniging Ons Hûfke. Het volkstuinencomplex ligt eveneens aan de Beukelaarstraat.