Feestelijke opening Beeldentuin in Veghels Buiten

Op zondag 29 juli opent Beeldengalerie De Buffel uit Vinkel haar dependance in Veghels Buiten. In samenwerking met de gemeente organiseren zij een open dag met een feestelijk tintje. Om 12.30 uur opent wethouder Eric van den Bogaard de beeldentuin officieel. Daarna is er gelegenheid om de beelden te bekijken en met een kunstenaar in gesprek te gaan onder het genot van een hapje en een drankje en muziek van djembégroep Djembezig. De entree is gratis.

Afrikaanse kunst

Beeldengalerie De Buffel ligt in het nieuwe woongebied Veghels Buiten. Het is een openlucht beeldentuin, met een mooie collectie Afrikaanse beelden. De beelden zijn gemaakt door verschillende kunstenaars. Onder andere door Forbes Suliyari, een Zimbabwaanse kunstenaar. Hij is aan het werk tijdens de open dag en vertelt graag meer over het beeldhouwen. Naast de grote beelden zijn er die dag ook een aantal kleinere beelden te zien en te koop.

  

 

 

Van harte welkom

De open dag duurt van 12.00 tot 17.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. De beeldentuin ligt aan Ham, op de hoek van de Kruigenstraat 1.

Programma

12.30 Opening door wethouder Eric van den Bogaard
13.00-13.30 optreden Djembezig
14.00-14.30 optreden Djembezig
15.00-15.30 optreden Djembezig