Area bouwt 17 sociale huurwoningen in Veghels Buiten

Op donderdag 20 december ondertekenden directeur Jan van Vucht namens Area en wethouder Eric van den Bogaard namens de gemeente Meierijstad het contract dat de bouw van deze 17 huizen mogelijk maakt. De huizen komen in buurtschap De Kloostertuinen en staan gepland voor eind 2019.

Het is inmiddels al het vijfde plan waar Area sociale huurwoningen bouwt in Veghels Buiten. Eerder werden sociale huurwoningen gebouwd in Erfbuurtschap Barbarahoeve en in drie andere delen van buurtschap De Kloostertuinen. De komende jaren zullen op nog meer plekken in Veghels Buiten sociale huurwoningen komen.

Ook tientallen nieuwe koopwoningen
Voor het eind van het jaar worden ook contracten getekend met ontwikkelaars Cedrus Vastgoed en Earth & Eternity. In een drietal Erfbuurtschappen in Veghels Buiten bouwen deze ontwikkelaars in totaal 43 huizen in meerdere typen en prijsklassen. De VOF Veghels Buiten start eind 2019 met de bouw van de eerste fase van 68 woningen in buurtschap Het Gehucht. Ook daarvoor werd op donderdag 20 december het contract getekend.
Bekijk deze huizen.

Volle kracht vooruit
Wethouder Eric van den Bogaard is blij met de ondertekening van de contracten: “Hiermee zetten we weer mooie stappen in Veghels Buiten. Er zit flinke vaart in. Dat is fijn, want er is ook veel behoefte aan betaalbare huur- en koopwoningen in onze gemeente. En Veghels Buiten is een erg mooie plek om te wonen. Lekker landelijk en toch overal dichtbij. Prachtig toch?”