Boomfeestdag in Veghels Buiten

Op woensdag 22 maart was het weer Nationale Boomfeestdag. In Veghels Buiten plantten kinderen van basisschool De Vijfmaster, basisschool de Uilenbrink en De Fransciscusschool, samen met wethouder Jan Goijaarts, tientallen boompjes in het nieuwe buurtschap De Kloostertuinen. De nieuwe boompjes zijn onderdeel van de groene rand die rondom het buurtschap wordt aangelegd. In buurtschap De Kloostertuinen start binnenkort de bouw van 150 koop- en huurwoningen.

Educatief opdrachtenspel
In samenwerking met het IVN had de gemeente Meierijstad voor de kinderen een leuk en leerzaam spel bedacht voor de Boomfeestdag. Langs De Eeuwsels en bij de Veghels Buiten Boomkwekerij stonden 6 kraampjes. Bij elk kraampje mochten de kinderen een opdracht uitvoeren. Zo konden ze een insectenhotel maken, boomhoogtes en boomdiktes meten, de leeftijd van een boom schatten aan de hand van de jaarringen en leerden ze via de creatieve opdrachten van alles over boomknoppen, bodemdiertjes, sapstromen, boomkunst en boomgedichten.
Bekijk het filmpje op Skyline rtv.
Wonen in het groen
In Veghels Buiten woon je midden in de natuur. Rondom elk erf en buurschap wordt een groene rand van bomen aangelegd. In de speciale Veghels Buiten Boomkwekerij worden daarvoor verschillende soorten jonge bomen opgekweekt, die de gemeente later in en rondom de buurtschappen in Veghels Buiten neerzet. Zo ontstaat een uniek groen woongebied.
Bekijk het woningaanbod.
Foto’s
Van de Boomfeestdag in Veghels Buiten zijn mooie foto’s gemaakt: