Erfbuurtschap Lambertshoeve

Riant, landelijk en rustig wonen op royale kavels aan een “boerenerf”, midden in het groen. Dat is wat Erfbuurtschap Lambertshoeve biedt. Er is ruimte voor 10 woningen: 1 vrijstaande entreewoning op een kavel van 789 m2 en 9 vrijstaande of geschakelde erfwoningen op kavels variërend in grootte van 580 m2 tot 772 m2. De erfwoningen liggen direct aan het gezamenlijke erf. De entreewoning is georiënteerd op de Buitendreef. Parkeren gebeurt in 2 gemeenschappelijke parkeerschuren.

Vrije ligging en vrij uitzicht
Erfbuurtschap Lambertshoeve ligt vrij in het landschap en wordt omringd door landelijk gebied. Alle kavels grenzen direct aan het groen. Vanuit je huis heb je een fantastisch uitzicht en in je tuin geniet je volop van de rust en de natuur. Rondom het buurtschap zijn bomen aangeplant en ligt een greppel. Deze zorgen voor een groene afscherming van het erf en benadrukken het besloten karakter.

Rust en ruimte
Buurtschap Lambertshoeve ligt ten zuiden van de Erpseweg, tussen de Langsteeg en Ham, in het Veghelse buitengebied. Het buurtschap ligt in deelplan Erpseweg-Zuid, waar meerdere kleine en grotere buurtschappen zijn en komen. Hier heb je alle ruimte. Ruimte om je heen, ruimte om je woondromen te realiseren, ruimte om wonen en werken te combineren, ruimte om te relaxen, ruimte om te leven zoals jij dat wil.

Typisch Brabants
De erfbuurtschappen zijn geïnspireerd op de Brabantse boerenerven van vroeger, waar een langgevelboerderij met een aantal schuren rondom een erf was gesitueerd. Het erf was de centrale plek, waar alle gebouwen op uitkwamen, waar de kinderen onbekommerd buiten speelden en waar men samen buiten zat. Die mogelijkheid bieden de nieuwe erfbuurtschappen ook. Het geeft je woonomgeving de knusse en gemoedelijke sfeer van weleer. Hier woon en leef je weer écht op z’n Brabants.

Architectuur
Om het authentieke karakter van het gebied te behouden gelden er voor de woningen bepaalde kwaliteitsregels. Deze staan in de kavelpaspoorten. Binnen deze regels is er veel mogelijk. Op de pagina Architectuur lees je hier meer over. Wil je zien wat er mogelijk is en inspiratie opdoen? In het Bouwboek Veghels Buiten vind je 48 inspirerende voorbeelden.

Alles in de buurt
In Erfbuurtschap Lambertshoeve woon je buiten, maar toch vlakbij allerlei voorzieningen. Winkels, scholen, sportclubs, kinderopvang, speelplekken, je fietst er in een paar minuten naar toe. Ook vlakbij is het prachtige Aa-dal, een natuurgebied van grote ecologische en recreatieve waarde. Je kunt er heerlijk vissen, kanoën, wandelen, picknicken en noem maar op.

 

Benieuwd hoe zo’n Erfbuurtschap er uit gaat zien? Deze filmanimatie van erven in de Oude Ontginning laat het je zien.

Vogelvlucht

Op deze vogelvlucht foto zie je een artist impression van de erven De Houtwal 3 en 5, gemonteerd in de echte groene omgeving. Op de voorgrond rechts (niet in beeld) ligt erf De Houtwal 2.

Vogelvlucht Oude Ontginning

Voorbeeld interieur erfwoning
Zicht vanuit het landschap op erfwoningen
Zicht vanuit het landschap op een erfwoning
Impressie erf Veghels Buiten in vogelvlucht
Voorbeeld van erfwoning
Voorbeeld van erfwoning
Zicht op erf in Veghels Buiten
Impressie woning in Veghels Buiten
Impressie woning in Veghels Buiten
Impressie van erf met parkeerschuuir
Zicht op erfwoning vanuit de tuin
Impressie schuurwoning met parkeren onder de kap
Impressie schuurwoning
Impressie woninginterieur
Woning met rieten kap
Impressie woninginterieur
Impressie in vogelvlucht van een erf in Veghels Buiten
Zicht op een erfwoning