Buurtschap De Kloostertuinen

Buurtschap De Kloostertuinen is een van de grotere buurtschappen in Veghels Buiten. Er worden in totaal zo’n 185 huizen gebouwd. De ruimtelijke opbouw van het buurtschap is geïnspireerd op het Brabantse klooster. Centraal komt een ‘kloostercomplex’ met appartementen, dat wordt omringd door een gemeenschappelijke tuin. Daar omheen liggen de verschillende ‘kloostertuinen’.

In de kloostertuinen wordt een combinatie van rijwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen gebouwd. Ook zijn er 14 vrije kavels. De verschillende kloostertuinen hebben elk een eigen thema, dat zowel in de architectuur als de inrichting van de openbare ruimte zichtbaar is. Rondom elke kloostertuin wordt beplanting aangebracht, bijvoorbeeld hagen of lage bomen.

Er komen hier ruim 50 koopwoningen in verschillende uitvoeringen en prijsklassen. Je koopt al een huis vanaf € 185.000. Daarnaast is er een ruim en gevarieerd aanbod aan huurwoningen: bijna 40 huurhuizen in de vrije sector en ruim 50 sociale huurwoningen voor Area. De huizen zijn door verschillende architecten ontworpen, zodat er een aangename diversiteit ontstaat met voor elk wat wils.

Buurtschap De kloostertuinen ligt ten zuiden van de Erpseweg, tussen de Eeuwsels en de Langsteeg. Je woont hier midden in de natuur en toch vlakbij het centrum van Veghel. Je vindt hier rust en ruimte en je kinderen kunnen nog echt buiten spelen.

Belangstelling voor wonen in dit buurtschap? Bekijk het aanbod!