Tuinenfestival Veghels Buiten – Artiesten

Saxperience

Saxperience is een ensemble van Phoenixcultuur  bestaande uit 11 saxofonisten uit de regio Veghel o.l.v. saxofoondocent Jo Hennen. Door de verschillende saxofoontypes produceren zij een palet van klankkleuren, uiteenlopend van strijkorkest tot bigband. Zij spelen zowel klassieke als lichte composities zoals Mozart, Gershwin en Bizet. Maar ook Jazz en Blues worden met veel plezier voor u gespeeld.

Bekijk website


Love4music

Een enthousiast pop- en gospelkoor van 15 leden met veel liefde voor muziek, o.l.v. dirigent Dan Loredan, die veel bekende songs voor het koor arrangeert en ze begeleidt op piano of keyboard. Het poprepertoire bestaat o.a. uit songs van Queen, Abba, Adele, Sam Smith en David Guetta. Het gospelrpertoire kent nummers als Stay with me till the morning, I will follow him, Hail holy queen en O Happy day.

Bekijk website


Blaftand

De formatie Blaftand is een kwartet musicerende, oudere heren die op beschaafde toon en volume de rock/bluesmuziek bedrijven. Tijdens hun ronduit enerverende optredens – waarbij veelal de voetjes lekker van de vloer gaan – vermaakt de formatie het publiek met onvergetelijke ‘songs’ van onder andere Chubby Checker, Bill Haley en Stevie Ray Vaughan. Maar ook van andere bekende combo’s zoals d’n Golden Earring, d’n Rolling Stones en d’n Creedence Clearwater Revival.

De formatie Blaftand bestaat uit:
Dhr. Dré “Ik Heur Nix” Gevers – Plinkeploinkskriiiiiiiiiiiiiiiee;
Dhr. Peer “He, mar 4 snoare ?“ van Dommelen – Brommerdebroooooooooooom en achtergrond gejank;
Dhr. Bart “Kunde gullie nie telleuh !!??“ Klaassen – Boemroffelderoffelcrasssssshtakbangplof;
Dhr. Rob “Rippetiesie???Benopvakansie!!“ Vrolijk – Voorgrond geblaf.

Bekijk Facebookpagina


Gioia Trio

Het Gioia kwartet is (tijdelijk?) een trio. Dit biedt de mogelijkheid om ook eens de schitterende strijktrio’s van Mozart en Beethoven te spelen. Het Gioia trio bestaat uit de volgende leden: Ingrid Oosterveer, viool, Jan de Wit, altviool en Marielle Boekraad, cello. Op het Tuinenfestival voeren zij twee prachtige trio’s uit: Beethoven trio opus 9 nr 3 en Mozart, Divertimento KV 563

Bekijk website


Popkoor Transparant

Een gezellig popkoor uit Schijndel met ruim 80 leden, die wekelijks met elkaar zingen. Het repertoire varieert van Queen, Bon Jovi en U2 tot Abba, Bruno Mars en Justin Timberlake. Van snelle uptempo-nummers tot gevoelige ballads, meestal vier- tot zes-stemmig gezongen. Het koor is opgericht in maart 2000 en staat sinds begin 2016 onder muzikale leiding van dirigent Eddy Willemsen. Zo’n 8 à 10 keer per jaar treedt Popkoor Transparant op, bij allerlei gelegenheden in de verre omtrek. Zie hiervoor de agenda op hun website

Bekijk website


Spirit

Zanggroep Spirit uit Mariaheide bestaat uit een groep enthousiaste meiden, die elke maandag bij elkaar komen om te repeteren. Ontstaan uit het jeugd- en jongerenkoor ‘Joy & Spirit’, dat de gezinsvieringen in de kerk van Mariaheide muzikaal ondersteunde. Inmiddels uitgegroeid tot een zanggroep met een zeer gevarieerd repertoire van bekende en minder bekende popliedjes. Ze waren onlangs nog te beluisteren in openluchttheater de Kersouwe, tijdens Muzikaal Uden en hebben voorheen ook op het podium van Sing Swing Mariaheide, Ravenstein bij kaarslicht, Bosch winterparadijs en zelfs Paradiso gestaan. Ze worden begeleid door de altijd enthousiaste Maria van Asseldonk op haar akoestische gitaar.

Bekijk Facebookpagina


Di-is-‘t!

Di-is-‘t! zorgt voor een vrolijke muzikale noot en is gericht op de “senioren” van Veghel en omstreken. Ze zingen Nederlandstalige muziek, waarop makkelijk gedanst en gezongen kan worden. Herkenbare liedjes vanaf de jaren ’60/’70 voor de jeugd van vroeger. Ze nodigen jullie van harte uit om een kijkje bij ze te komen nemen en wellicht een liedje mee te zingen of gebruik te maken van de ‘dansvloer’.


Popkoor Sprightly

Een swingend en eigentijds koor uit Uden. Sprightly betekent levendig en vrolijk, en dit is wat zij willen uitstralen naar het publiek. Het koor staat voor gezelligheid én kwalitatief hoogstaande muziek, vaak gearrangeerd door dirigent Sonja van Boxtel. De nummers, veelal 6-stemmig, worden door de circa 45 leden uit volle borst gezongen. Het uitgebreide repertoire heeft nummers uit de jaren 50 tot en met nu: Toto, Caro Emerald, Dotan, Guus Meeuwis, Pharell Williams, Racoon, Anouk en vele anderen. Ze treden regelmatig op in de regio en soms (ver) daarbuiten en worden begeleid door het eigen combo, bestaande uit een toetsenist en 2 gitaristen met drumondersteuning.

Bekijk website


Hear-it

De band Hear-It speelt nu ongeveer een jaar samen. Ruud, Jip, Meike, Celine en Judith maken muziek die zowel het publiek als zij zelf leuk vinden. Liedjes zoals Shape of you, I wanna dance with somebody en nog veel meer. Kortom, allerlei verschillende genres. Ze kijken er heel erg naar uit om op het Tuinenfestival te spelen.


Jeroen Wijs

Een innemende goochelaar die op intieme wijze zijn gasten versteld doet staan van opzienbarende en verfrissende magie, op de grens van realiteit en goochelkunst. Is het echt of toch een truc? Jeroen Wijs zal jullie op een vermakelijke manier meenemen op zoek naar de grens tussen het mogelijke en onmogelijke.

Bekijk website


Brickyard

Brickyard is een enthousiaste band, ontstaan in 2005. Het repertoire? Stevige rock- en bluesrockcovers van o.a. Popa Chubby, Queen, Gary Moore, Rory Gallagher, Melissa Etheridge en vele andere klassiekers zullen met passie de revue passeren. Daarnaast heeft Brickyard ook een aantal cd’s gemaakt met eigen bluesrock songs.

Bekijk website


Djembezig

12 enthousiaste vrouwen uit Uden, Mariaheide en Boekel spelen Afrikaanse ritmes op hun djembé en de doundoun (bastrommel). Ook gebruiken ze kleine instrumentjes, waarmee de muziek een extra vrolijke noot krijgt. Ze treden regelmatig op in Uden en omgeving, zoals bij Trap In, wereldwinkel Uden en Veghel, 4-daagse Veghel en Nijmegen en tijdens Koningsdag op de vrijmarkt. Ook geven ze workshops op scholen, vriendenuitjes, buurtfeestjes etc. En iedereen die een beetje djembé kan spelen, is van harte welkom om eens mee te trommelen.

Bekijk Facebookpagina


The Old Stars

The Old Stars maken accordeonmuziek met zang, gitaar en slagwerk. Ze spelen muziek van vroeger. Lekker in het gehoor liggende en bij velen bekende nummers. De groep bestaat uit Jan van Grinsven, accordeon en zang, Jan van de Ven, accordeon, Annie van Lieshout, gitaar en Gerard van Boekel, slagwerk en zang.


OnverMEIDENlijk

OnverMEIDENlijk is een damesorkest uit Veghel. De 25 dames repeteren iedere dinsdagmiddag onder leiding van Marc van Kessel. Het orkest bestaat al ruim 16 jaar. Ze treden 3 à 4 keer per jaar op en zijn een verrassend orkest, dat je zeker eens gehoord moet hebben!

Bekijk Facebookpagina


Cas Slootweg

Cas speelt al sinds zijn zesde gitaar. Tegenwoordig zingt hij daar ook bij en de laatste tijd schrijft hij bovendien zijn eigen songs. Zijn voorbeelden zijn grote blues helden als Jimi Hendrix en Eric Clapton, Maar ook veel hedendaagse singer-songwriters en onbekende Engelse bandjes inspireren hem. Kortom, hij speelt van alles wat, al gaat zijn eigen muziek vaak de rustige kant op.


Muziekgroep Imémato

Een enthousiast koor met combo uit Boekel, bestaande uit ruim 60 zangers, zangeressen en muzikanten onder de deskundige leiding van dirigente Petra v.d. Biggelaar. Muziekgroep Imémato timmert al bijna 50 jaar aan de muzikale weg en heeft zich ontwikkeld tot een eigentijds koor, met een breed repertoire van vooral populaire muziek. Muziek maken voor publiek is wat Muziekgroep Imémato het liefste doet. Jaarlijks treden zij meerdere keren op, o.a. tijdens het Boekelse muziekspektakel The Sense of Harmony, waar zij voor de vierde achtereenvolgende keer de eervolle rol als promkoor mochten vervullen.


Karin & José

2 verschillende persoonlijkheden met elk een eigen stijl van zingen. Dit laten zij als solist horen en daarnaast zingen ze een tweetal duetten. Ze willen je graag laten genieten van Nederlands-, Engels-, en Franstalige nummers. Laat je verrassen!


TrenTs

Een groep enthousiaste amateur muzikanten die hun hobby, muziek maken, dusdanig serieus nemen dat er met hard werken en repeteren een mooie eigen sound is ontstaan. Zij hebben een verrassende en gevarieerde bezetting (gitaren, maar ook koperwerk), waardoor zij uit alle genres bekende topsongs kunnen selecteren en een uitgebreid repertoire hebben. De zanger en zangeres worden regelmatig meerstemmig aangevuld, waardoor ook close harmony songs zijn te beluisteren. De groep biedt een sterk wisselend programma: Golden Oldies, Top 40, Nederlandstalig, blues en Rock en Roll, maar ook feestmuziek staan in hun repertoire.


Djembégroep Sabar

Djembégroep Sabar brengt een breed repertoire van Afrikaanse muziek. De groep speelt traditionele West-Afrikaanse ritmes, maar schrikt niet terug voor uitstapjes naar andere Afrikaanse landen, modernere nummers en zang. Stilstaan is geen optie: wie de aanstekelijke ritmes van Sabar hoort, kan haast niet anders dan meedansen, meetrommelen of meezingen!

Bekijk website


Jeroen van de Crommert

Jeroen brengt een ode aan de Liefde! Hij wil een gevoelige snaar raken door te zingen over de liefde in zoveel mogelijk verschillende talen, o.a. Gregoriaans, Italiaans, Afrikaans, maar ook in het Duits, Hebreeuws, Yiddish, Sephardic en uiteraard in het Nederlands. Soms begeleidt hij zichzelf op keyboard. Daarnaast zal hij gedichten en korte verhalen voordragen, o.a. een gezongen Chinees meditatiegedicht. Jeroen is zeer veelzijdig en speelt o.a. ook in de djembégroep Sabar. Graag nodigt hij jullie uit voor deze mooie reis.

Slagwerkleerlingen Beat It

Beat It Muziekeducatie geeft wekelijks muzieklessen aan (jeugd-)slagwerkgroepen, instructie bij verenigingen en educatie op basisscholen. Bij het Tuinenfestival Veghels Buiten zijn zij aanwezig met een zestal slagwerk leerlingen. Deze jonge slagwerkers zullen tijdens dit festival laten horen wat ze al geleerd hebben. Zij worden begeleid door 2 docenten van Beat It. Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren en te genieten van deze zes jonge talenten.

Bekijk website


De Kabelgat Ramblers

Mannenkoor de “Kabelgat Ramblers” zingt Engelstalige populaire songs, uiteenlopend van traditionele Ierse folk- tot moderne populaire songs en shanty’s. Veelal gaan deze liederen over geschiedenis, de zee, drank, liefde en vrouwen. Het koor staat onder professionele leiding van Dorien Nieuwint. Een aantal enthousiaste mannen heeft het koor in 2008 opgericht, met als doel op een gezellige en ongedwongen manier samen muziek te maken en af en toe op te treden. En dat doen ze nu al bijna 10 jaar!

Bekijk website


4-tunes

Een barbershopkwartet dat 4 stemmig a-capella zingt, dus zonder begeleiding. 4 enthousiaste vrouwen die al in een barbershopkoor zongen, zijn enkele jaren geleden met dit eigen kwartet begonnen. De stemmen van Yvonne, Hilde, Annet en Esther kleuren prachtig bij elkaar. Barbershop zingen is ontstaan in Amerika, waar mannen die moesten wachten bij de kapper (barber) spontaan met elkaar gingen zingen. Het repertoire van de 4-tunes bestaat niet uit deze ouderwetse songs, maar uit moderne popsongs die in een barbershop-jasje zijn gestoken.


Barrel of Fun

Barrel of Fun (BoF) betekent “Een hoop lol/plezier”. En dat wil de band met hun enthousiasme en doordat je veel nummers zo mee kan zingen, op het publiek overbrengen. BoF is een groep “jongere ouderen”, die hun gevarieerde muzieksmaak omgezet hebben in een breed repertoire, dat uit zowel Nederlands- en Engelstalige-, als Indonesische muziek bestaat (Indo rock). Ze spelen populaire nummers in verschillende muziekstijlen, vanaf de jaren 70 tot en met heden. Wel overgoten met hun persoonlijke BoF- sausje natuurlijk.